Vattenpriset höjs

Priset på det kommunala vattnet höjs med drygt fem procent nästa år. Enligt kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig görs det inte för att täcka kostnaderna för gamla underskott som kommer av kommunens investeringar för industrin behov.

Nämndens ordförande Bo Svensson hoppades att kommunstyrelsen skulle "städa bort" höjningen av vattentaxan. Så blev det inte, kommunstyrelsen höjer, men det beror inte på investeringarna  för industrins behov, enligt Carl-Axel Centerstig.

Nämndens ordförande Bo Svensson hoppades att kommunstyrelsen skulle "städa bort" höjningen av vattentaxan. Så blev det inte, kommunstyrelsen höjer, men det beror inte på investeringarna för industrins behov, enligt Carl-Axel Centerstig.

Foto:

Vimmerby2009-11-26 07:13


- Nej, i och med att VA-verksamheten gått med underskott har inte kollektivet betalat för industriavtalen och de investeringarna, och nu stannar industriavtalen i kommunens organisation när VA flyttas över till det ombildade bolaget Vimmerby Miljö- och Energi AB vid årsskiftet, säger han.
En enig kommunstyrelse ställer sig bakom ett förslag att höja vattentaxan med en krona per kubikmeter för själva vattnet, det är en höjning med 5,3 procent och en höjning av den fasta avgiften med 25 kronor, vilket är en höjning med 3,7 procent.

Måttligt pris
En jämförelse över årets vattenpriserna i länet visar att Vimmerby ligger på den billigare halvan med ett snittpris på 3,6 öre för en liter vatten. Någon jämförelse för var kommunen hamnar efter höjningen finns inte tillgänglig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om