Vd-byte och företagsköp

Ljunghäll AB köper ett gjuteri i Tjeckien. Ett första avtal är tecknat och affären väntas vara helt klart inom de närmaste sex månaderna. Samtidigt byter Södra Vi företaget VD.

Göran Hjertstedt, t v, lämnar vd-jobbet på Ljunghäll i Södra Vi och efterträds av Lennart Bergqvist, som har ett förflutet i fordonsindustrin.

Göran Hjertstedt, t v, lämnar vd-jobbet på Ljunghäll i Södra Vi och efterträds av Lennart Bergqvist, som har ett förflutet i fordonsindustrin.

Foto:

Vimmerby2007-02-01 07:23

- Ja, jag kommer att jobba vidare med att fullfölja den här affären, säger Göran Hjertstedt, som i dag lämnar VD-stolen till Lennart Bergqvist som tar över ansvaret för verksamheten i Södra Vi.
- Vi har valt att dela upp ansvaret för utvecklingen inom bolaget på det här viset. Det har visat sig att etableringen i Östeuropa kräver mer kraft än vad vi först trott, och då är det lämpligast att jag fortsätter med den delen, och att en ny VD tar över vid Södra Vi-anläggningen, säger Göran Hjertstedt.
Ljunghäll har en längre tid varit inne på en expansion utanför landets gränser. Intresset har särskilt riktats mot Östeuropa.
- Det är konkurrensskäl som ligger bakom affären. Vi behöver kunna producera mindre och enklare produkter till lägre kostnader än i dag, samtidigt får vi logistiska vinster i och med att vi också finns närmare bilindustrin i Europa, och det är där vi har våra stora kunder.
Han ser inga risker eller hot för Södra Vi anläggningen i affären.
-Nej, vi är så stora som vi kan bli här, och måste därför växa på andra sätt och de här båda gjuterierna kommer att komplettera och stärka varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om