VD:n "Det är ett pressat läge"

Framtiden för Intersport i Vimmerby är oviss. Bolagets vd kan i dag inte svara på om butiken kommer vara kvar efter rekonstruktionen.

Intersportbutiken på Storgatan i Vimmerby. Det är en av de butiker som rikserar att försvinna i den pågående rekonstruktionen av kedjan.

Intersportbutiken på Storgatan i Vimmerby. Det är en av de butiker som rikserar att försvinna i den pågående rekonstruktionen av kedjan.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-20 06:00

I april lämnade Intersport AB, där Vimmerbybutiken ingår, in en ansökan om rekonstruktion till Göteborgs tingsrätt för att förhindra konkurs. Bolaget hade då skulder på 800 miljoner.

– Vi har fått förtroende från tingsrätten att driva rekonstruktionen vidare, säger vd Marcus Wibergh om förhandlingarna nyligen.

Påverkas Vimmerbybutiken under rekonstruktionen?

– Det är som vanligt men mer "business" än någonsin, då vi måste leverera bra.

Enligt Wibergh som sköter alla presskontakter ska kunderna inte märka någon skillnad och han säger att utbudet av varor i dagsläget inte påverkas.

Ett nytt möte i tingsrätten är planerat till den 14 juli.

– Vi jobbar hårt gentemot fastighetsägare och fodringsägare. Vår förhoppning är att skapa förutsättningar att vara starka när vi är igenom detta, säger han om det pågående arbetet.

Hur många anställda blir kvar?

– Det är jättesvårt att svara på, det är helt beroende av förhandlingarna, säger han.

I Vimmerby är de enligt Marcus Wibergh cirka 15 personer i personalen, från timanställda och uppåt. 

Kommer Vimmerbybutiken klara sig?

– Det vet vi inte idag. Vi är inte klara med förhandlingarna. Vi kommer stänga butiker. Jag vill ha alla butiker kvar men så ser inte verkligheten ut och då måste vi anpassa kostymen. Det är ett pressat läge, säger han.

Marcus Wibergh säger att man anpassar sig efter färre kunder men han säger också att kundmönster förändrats, att man kanske handlar hemmavid mer.

Vi har sökt Vimmerbybutiken.

Framtiden är oviss för Intersportbutiken i centrala Vimmerby.
Framtiden är oviss för Intersportbutiken i centrala Vimmerby.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!