Planerna för nya restaurangen: Söker lokal runt torget

Guldkants planerade satsning på en deli-restaurang i Vimmerby drar ut på tiden. Önskemålet är att etablera sig vid torget men just nu finns ingen lämplig lokal ledig där.

Guldkants restaurang i Vimmerby blev en lyckad satsning och nu vill man öppna ytterligare en för lunchservering. Men det är svårt att hitta en lokal som passar.

Guldkants restaurang i Vimmerby blev en lyckad satsning och nu vill man öppna ytterligare en för lunchservering. Men det är svårt att hitta en lokal som passar.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2023-09-06 06:00

I början av sommaren gick restaurang Guldkant i Vimmerby ut med nyheten att de planerar att öppna en restaurang till i Vimmerby – Deli Guldkant. Då var förhoppningen att hitta en lokal på två månader för att kunna öppna under hösten. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Trots att det finns gott om lediga lokaler i centrala Vimmerby är det ingen som matchar Guldkants behov, som är väldigt specifika.

– Vi söker oss kring torget, lokalen i sig behöver inte vara så stor, utan ett litet krypin för vintern, med 40-50 sittplatser inne och en superhärlig uteservering på sommaren. Det är flera parametrar som ska stämma och runt torget är det ju begränsat med lokaler. Vi har tittat på flera olika lokaler men just nu är det ingen som uppfyller alla kriterier, det är ventilationen som oftast är haken. Vi vill verkligen att det ska kännas helt rätt, man ska vara kräsen, säger Jonas Settlin. 

Exakt hur den nya restaurangen ska utformas och hur många arbetstillfällen som kan skapas är för tidigt att säga. Men för att få ekonomi i det bör den kunna drivas i liten skala på vintern och i större skala på sommaren, enligt Jonas Settlin.

– Vi tittar på en deli-verksamhet eller ännu en Guldkants-restaurang som är mer dagorienterad i utbudet, för lunchservering. Vi vill anpassa utbudet efter Vimmerby precis som vi gör i Västervik. Exakt hur det blir beror lite på vad vi hittar för lokal och hur det tas emot. Skulle en bra lokal dyka upp i morgon hade vi tagit den. Skulle en bra lokal dyka upp nästa år så väntar vi till nästa år.

Om ni vill ha en lokal vid torget kan ni få vänta ganska länge? 

– Ja, men ibland går det snabbare än man tror och ibland går det långsamt. Vi hoppas kunna vänta in den lokal som vi vill ha. Vi sitter inte i sjön just nu men vi letar aktivt och håller utkik hela tiden. Fram tills den dyker upp fortsätter vi utveckla och driva vår fantastiska Guldkant-restaurang. 

Den befintliga restaurangen i Vimmerby har gått över förväntan, enligt Jonas Settlin. 

– Vi trodde att det skulle bli en sommarrestaurang från första början, men det visade sig bli precis tvärtom, en kvällsrestaurang för Vimmerbyborna. Det är vi så glada över och det är det som har öppnat för möjligheten att leta efter något som kan vara på dagtid året om, med fokus på lätt och fräscht med mycket smaker.

Jonas Settlin, VD på Guldkant, medger att det var väl optimistiskt att tro att en ny restaurang skulle kunna öppna i Vimmerby redan i höst.
Jonas Settlin, VD på Guldkant, medger att det var väl optimistiskt att tro att en ny restaurang skulle kunna öppna i Vimmerby redan i höst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!