VECKANS HOCKEYFEMMA

Västerviks IK ångar på i Allettan och det syns också tydligt i Veckans Femma. Fyra av sex platser beläggs av VIK-spelare. Och det kunde varit fler...

Vimmerby2016-01-19 11:00

I två perioder spelade Västervik fullständigt ut Södertälje, men det blev ändå förlust. 31-7 i skott i de två sista perioderna talar sitt tydliga språk. Topplaget studsade dock tillbaka direkt och vann enkelt mot KRIF i förrgår.

Vimmerby kräftgång i samma serie fortsätter. Laget har nu sju inledande förluster och absolut ingenting tyder på att laget kommer kunna slåss om den femteplats, som innebär vidare play off mot HockeyAllsvenskan.

MÅLVAKT:
? Henrik Hjerpe, Västerviks IK
VIK fortsätter att matcha båda målvakterna. Mot SSK fick Ludvig Engsund chansen. Mot KRIF glänste Hjerpe och var 18 sekunder från att hålla nollan.

BACKAR:
? Oscar Drugge, Västerviks IK
Rejäl och i det närmaste felfri. När andra backar känns kalla kliver Drugge in och kör dubbla byten i power play. Allt bättre ju längre säsongen gått.

? Eric Backman, Västerviks IK
Matchens kanske bäste spelare då Västervik mötte Södertälje. Följde upp det med en felfri insats mot Kallinge. Bra vecka för den duktige backen.

CENTER:
? Joonas Koskinen, Vimmerby Hockey
Den skicklige finländaren har fått mycket speltid under Vimmerbys blytunga period. VH:s genomgående bäste och mest stabile spelare i Allettan.

YTTERFORWARDS:
? Simon Mitman, Västerviks IK
Energispelare med många andra kvaliteter - när han själv bestämmer sig för det. Var en av isens bästa i onsdags och svarade för ett mål och en assist.