Vem blir Astrid på vita duken?

Det har dragit ut på tiden – men nu ska filmen om författaren Astrid Lindgrens liv äntligen börja spelas in. Nu söker produktionsbolaget Nordisk Film personen som ska spela självaste huvudrollen.

Foto: TT

Vimmerby2016-10-03 08:30

Redan till helgen hoppas man hitta ”nya Astrid”, eller åtminstone den person som ska axla rollen som författarikonen. Produktionsbolaget genomför då en casting på Teater Kompani1 på Östermalm i Stockholm, där man söker kvinnor mellan 18-25 år från södra eller mellersta Sverige.

”Vi söker en skådespelerska som kan gestalta den unga Astrid Lindgren i en biografisk hyllningsfilm om hennes ungdom. Astrid finns i hela svenska folkets hjärta, men också i hjärtan långt utanför våra gränser. Historien om hennes liv är en stark och berörande berättelse, som vi ska göra allt för att berätta med omsorg och insikt”, skriver bolaget i en kommentar.

Filmen ska regisseras av Pernille Fischer Christensen, känd från bland annat ”En sång från hjärtat” med Mikael Persbrandt. Hon har skrivit manus tillsammans med Kim Fupz Aakesson.

Inspelningsstarten är planerad till februari 2017. Premiärdatum för själva filmen är beräknat till ungefär ett år senare, tidigt under 2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om