Sara Green blir butikschef i Oskarshamn

Sara Green från Vimmerby tar över som butikschef på Coop Flanaden i Oskarshamn, vilket Oskarshamns-Tidningen var först att berätta. Vimmerby Tidning tog ett snack med henne under torsdagsmorgonen för att höra mer om vad som är på gång.

Sara Green ska byta både jobb och arbetsort. Snart tar hon över som butikschef i en större Coop-butik i Oskarshamn.

Sara Green ska byta både jobb och arbetsort. Snart tar hon över som butikschef i en större Coop-butik i Oskarshamn.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-01-11 11:00

I skrivande stund har Sara Green varit verksam som butikschef på Coop i Vimmerby i ungefär ett år, som vikarie för den ordinarie chefen som är på föräldraledighet. Innan hon fick den tjänsten var hon ställföreträdande chef i en Oskarshamnsbutik under åtta månader, och det är också dit hon nu återvänder.

– Jag fick ett väldigt fint erbjudande att ta över som butikschef på Flanaden som butiken heter, och tackade ja till det helt enkelt, säger Sara Green.

När hon fick frågan kändes svaret självklart, även om det innebär att hon återigen kommer att behöva pendla till jobbet.

– Det är klart att det blir en omställning, men när jag fick möjligheten att ta över en så stor butik, som dessutom kallas för flaggskeppet i föreningen, kändes det självklart att tacka ja.

undefined
"Jag ser bara positivt på den här förändringen, även om det såklart kommer att vara en omställningsprocess. På något sätt måste man ju alltid börja om när man kommer till en ny arbetsplats", säger Sara Green.

Att bli Oskarshamnbo är dock inte på kartan, utan det är Vimmerby som gäller för 33-åringen.

Står det klart vem som kommer att ta över Vimmerbybutiken?

– Det finns en person som med 99,9 procent säkerhet kommer att komma hit, men jag kan tyvärr inte släppa något namn just nu.

undefined
Vem som kommer att ta över Saras nuvarande roll i Vimmerby återstår att se.

Sara Greens beskriver att det alltid har varit självklart för henne att jobba i den bransch som hon gör. Hon började som butiksmedarbetare och har därifrån jobbat sig uppåt för att nå dit hon är idag.

– Jag älskar service och att jobba i butik. Det jag tycker om allra mest är kundmötet, så den här branschen är perfekt för mig.

I chefsrollen tror Green att det gynnar henne att hon är strukturerad och tydlig, men också positiv. Hon strävar efter att jobba mycket med gemenskap och att få med alla på tåget.

– Dessutom vill jag ha en öppenhet i ledarskapet, så att alla känner att man kan ha en dialog när det behövs.

undefined
Gruppgemenskap hos personalen tror Sara Green är en viktig faktor för att driva en bra butik. "Om man trivs gör man också ett bättre jobb", säger hon.

Det finns planer på en ny Willysbutik i Vimmerby – hur kommer den etableringen att påverka Coops framtid?

– Det är svårt att säga såklart. Under sommarhalvåret tar ju vi en hel del turister på att det är den första butiken de ser när de kommer in i Vimmerby från Astrid Lindgrens Värld. När det nu blir konkurrens i att man ser två butiker i princip samtidigt vet man inte vilken de väljer. Samtidigt har Coop en ganska trogen kundkrets, så på så sätt tror jag att Ica-butikerna kan drabbas hårdare av det.

Finns det en oro hos personalen?

– Ja det gör det och det är inget att sticka under stolen med. Konkurrens är ju bra, men det kan också vara farligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!