Vem blir Vimmerbys egen Mästerkock?

Upplev en meny lagad av någon av alla lokala mästerkockar vi har i Vimmerby, en ny idé från Björkbackens Kök & Scen. Samtidigt lockar restaurangen med en förslagstävling alla gäster kan delta i.

Idékläckaren Micael Glennfalk, VD för Björkbackens Scen&Kök tillsammans med köksmästare Kjell Karlsson.

Idékläckaren Micael Glennfalk, VD för Björkbackens Scen&Kök tillsammans med köksmästare Kjell Karlsson.

Foto:

Vimmerby2018-01-17 13:31
- Det är ”fine dining” när den är som bäst, säger Micael Glennfalk, vd på Björkbacken som är pappa till idén.
- Hur många är vi inte i kommunen som varit på parmiddag och imponerats av värd eller värdinnans imponerande matlagning. Det både smakar och syns när kocken brinner för matlagning.
Nu har han spånat fram ett koncept som han tror ska få folk i regionen att någon kväll då och då gå på ”fine dining” på Björkbacken.
- Det behöver inte vara elva, sju eller ens fem rätter. Det räcker med klassiska tre, i gengäld vällagade, välkomponerade och kanske eleganta eller rustika. För oss på Björkbacken är ”fine dining” också riktigt bra mat på bra råvaror och tillagat med kärlek och kunskap, säger Glennfalk, och inte minst komponerade tillsammans med en fin dukning och passande drycker.
SÅ HÄR FUNKAR DET:
I en förslagslåda på restaurangen lägger gästerna förslag, kontaktuppgifter till de man vill se som Mästerkock med en egen kväll. Det ska
locka fram de riktigt duktiga lokala Mästerkockarna från hemmaspisen till proffsköket på Björkbacken. Bland alla förslagsställare lottar man ut ett lunchkort varje månad.
Björkbacken gör ett urval och tar kontakt med de blivande Mästerkockarna.
De får tillsammans med köksmästare Kjell Karlsson laga sin egen meny. De bestämmer förrätt, varmrätt,
dessert, dukning men också kvällens drycker som vin, öl och alkoholfritt – och inte minst kvällens musik, kvällens spotifylista.
Men de får också tid att gå ut till restaurangen och själv slå sig ned vid ett bord med vänner och delta i middagen.
Den Mästerkock som lockat flest gäster till sin kväll får som extra bonus ett hotell- och nöjespaket på Björkbacken kommande säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om