"Vem har tagit min Josefin?"

Var är min get?Inte världens vanligaste fråga, kanske. Men Renate Endres i Målen utanför Rumskulla undrar faktiskt. I måndags försvann hennes 17-åriga get Josefin under en promenad. Ett vittne såg sedan en bilist plocka upp en get någon timme senare.Vad som hänt sedan är ett mysterium.

Är det en getnappare i farten? Geten Josefin, 17, försvann under en promenad - jo - i måndags. Ett vittne har sett en bilist plocka upp henne. Men var är hon nu? Foto: privat

Är det en getnappare i farten? Geten Josefin, 17, försvann under en promenad - jo - i måndags. Ett vittne har sett en bilist plocka upp henne. Men var är hon nu? Foto: privat

Foto:

Vimmerby2013-01-24 07:16


- Det har gått flera dagar och den som tog Josefin borde ju ha hört av sig till polisen vid det här laget. Det är verkligen konstigt, säger Renate Endres.

Rusade iväg
Det här är en historia utöver det vanliga, det ska sägas. Att gå på promenad med getter är, till att börja med, kanske något som bör förklaras. Getterna, som sommartid är ett populärt inslag i Sverigebyn i Målen, följer med matte på hennes dagliga hundpromenader. När de vill, vill säga. Och det vill de oftast.

Väldigt speciella
- Våra tre getter är väldigt speciella, de är som familjemedlemmar. Och Josefine är något alldeles extra- getter brukar bara bli 10-15 år, hon är 17 och i väldigt fin form, säger Renate Endres.
I måndags var Renate ute med sina två hundar och tre getter som vanligt, längs med Sevedeleden som passerar Målen. Plötsligt fick Josefin tokryck och drog iväg i full fart till mattes stora förvåning.
- Jag rusade efter, men hon försvann. Jag kunde följa hennes spår fram till bilvägen, som går mot Vimmerby. Men Josefin var puts väck.
Efter en stunds getjakt hämtade Renate bilen, och fortsatte sökandet, dock utan resultat. Efter det har hon lagt ut efterlysningslappar i postlådor och på andra strategiska platser. Hon har gjort polisanmälan och varit i kontakt med veterinärstationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om