Vem som helst kan bli medlem

Turistbyrån vill stärka marknadsföringen av Vimmerby med hjälp av nya marknadsavgifter. Men man räcker inte bara ut håven till Turistbyråns delägarföretag.
- Alla kan vara med, företag, föreningar, privatpersoner. Det här är en av de större satsningarna som görs för att skapa ett brett engagemang på destinationen och nyckeln till det är att alla känner sig inkluderade och att man ser nyttorna som besöksnäringen skapar, säger turistchef Peter Göransson.

Vimmerby2015-03-10 08:01

I takt med att provisionsintäkterna för turistbyrån minskar när turister bokar boende via andra kanaler måste verksamheten öka inkomsterna på andra sätt.

Olika avgifter
Vimmerby Turistbyrå, som drivs som ekonomisk förening och idag ägs av 50-talet delägare, lanserar en modell där man via medlemskap betalar en medlemsavgift på 500 kronor per år - plus en marknadsavgift. Marknadsavgiftens storlek bestäms utifrån vilken kategori företaget är och därefter utifrån omsättning eller antal anställda.
Pengarna ska gå till marknadsföring av Vimmerby. De som väljer att nappa på erbjudandet och bli medlemmar i föreningen får en hel del tillbaka, säger Göransson.
- Förutom de mest uppenbara nyttorna för besöksnäringen och de direkt kopplade näringarna finns det många långsiktiga positiva effekter av en stark och växande besöksnäring. Medlemmarna ingår i ett större sammanhang som ger ett mervärde för den egna verksamheten och företag i turistnäringen får en hel del draghjälp med sin marknadsföring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om