Vemabs orsaksförklaring efter helgens stora strömavbrott

Under helgen drabbades stora delar av Vimmerby av ett strömavbrott. Nu har Vimmerby Energi & Miljö, Vemab, kommit med en kommentar till händelsen.

Vimmerby2024-09-17 17:09

Både privatpersoner och företag påverkades när strömmen försvann i stora delar av Vimmerby under söndagen. Bland annat behövde Ica Kvantum stänga butiken under en period, och gästerna på Kalles Lek och Lattjo kunde inte serveras mat.

Det var under söndagsförmiddagen, runt klockan 11:40, som strömmen försvann. Enligt ett inlägg som Vemab gjorde på sociala medier under tisdagskvällen hade de flesta kunderna fått den tillbaka vid klockan 13, och de sista abonnenterna vid 14:40.

"Orsaken till avbrottet var ett större kabelfel som nu är omkopplat. Strömavbrottet orsakade också en del följdfel. Exempel är att mobilnät och stadsnät påverkades.Vi beklagar de olägenheter detta kan ha orsakat och vill tacka för ert tålamod. Vi arbetar kontinuerligt för att säkerställa en trygg och stabil elförsörjning. Ibland kan dock avbrott inträffa på grund av oförutsedda tekniska problem.", skriver de i samma inlägg.

Inlägget fortsätter sedan med information om att företagets insats i samband med strömavbrottet kommer att utvärderas. Det gäller både kring arbetet med avbrottet och kommunikationen kring det.

"Vår ambition är att alltid agera så snabbt och effektivt som möjligt, och vi tar med oss erfarenheterna från detta avbrott för att bli ännu bättre i framtiden.", avslutas det.

Texten kan komma att uppdateras

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!