Vernissage på 80-årsdagen

Den 7 september, fyller konstnären Anders Lindgren i Vimmerby 80 år. Födelsedagen firar han med vernissage på en retrospektiv utställning på Warmbadhuset i hemstaden, som han fyllt med ett 70-tal teckningar, målningar, skulpturer och reliefer.

Anders Lindgren har plockat ihop en otroligt intressant och fängslande utställning, hans sista separatutställning efter nästan 60 konstnärsår.

Anders Lindgren har plockat ihop en otroligt intressant och fängslande utställning, hans sista separatutställning efter nästan 60 konstnärsår.

Foto:

Vimmerby2013-09-05 06:19


Verk som på ett utmärkt sätt speglar ett nästan 60-årigt konstnärskap och som han till icke ringa del lånat in från vänner och bekanta, kommun och andra ägare. Tyngdpunkten ligger på konst från 2000-talet.
Den här utställningen blir hans sista säger han, och den här gången får vi väl tro honom. Han har sagt det förut, men sedan liksom inte kunnat "hålla sig", vilket alla som gillar hans konst naturligtvis varit mycket glada över, men nu börjar åldern ta ut sin rätt.

Ute i god tid...
- Jag är numera en gammal man, som har ont både här och där, inte minst i benen, så nu får det vara nog, säger han, halvt på skoj, halvt på allvar.
Vi sitter och pratar i utställningslokalen. Runt omkring oss, på väggar och golv, kan vi i bilder se en liten bråkdel, brottstycken, ur hans långa och rika konstnärliga gärning.
Utanför det gamla badhuset vid Sevedegatan berättar en iögonfallande, specialutformad skylt och affisch vad som är på gång. Trots att det återstår nästan två veckor till öppningen är i princip allt redan klart. Lite finputs är kvar, inte mer. Noggrannhet har varit en ständig följeslagare genom livet, inget har han någonsin lämnat åt slumpen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om