VH-tränaren: "Vi åker hem med tre poäng i kväll"

Blytung ödesmatch väntar Vimmerby.

Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson har segerreceptet klar för sig inför kvällens ödesmatch mot Kallinge-Ronneby: En skön känsla och en jävla hunger efter att vinna".

Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson har segerreceptet klar för sig inför kvällens ödesmatch mot Kallinge-Ronneby: En skön känsla och en jävla hunger efter att vinna".

Foto:

Vimmerby2016-01-13 06:52


Nio matcher återstår av Allettan och för Vimmerby Hockeys del börjar sanden i timglaset rinna ner. De fyra senaste säsongerna har det krävts 20, 18, 17 respektive 15 poäng för att ha tre lag bakom sig i Allettan, vilket i år är detsamma som fortsatt play off-spel mot HockeyAllsvenskan. Inför kvällens match i den sjätte omgången, borta mot Kallinge-Ronneby, står Vimmerby fortfarande på noll pinnar.

- Klart att det inte går att hymla om vikten av kvällens match, säger VH-tränaren Daniel Eriksson, som nu har haft några dagar på sig att smälta den svaga insatsen mot Hudiksvall i lördags.

- När jag satt i bilen efter matchen, på väg hem till familjen i Södertälje, kände jag att "nu får det vara slutfunderat kring playoff, utan tillbaka till grunderna". När vi var som bäst i höstas var det inte nån som analyserade allting. Då arbetade vi i en obekymrad miljö, där vi bara kunde fokusera på bra träningar.

Det är dit Daniel Eriksson har försökt hitta igen. Efter träningen i måndags hade han en 25 minuter lång monolog för laget. Främst berörde Daniel skillnaden mellan Vimmerby Hockey som grupp nu och i höstas.

- Det är nästan så att man får be nya killar som Wigley och Bergqvist om ursäkt. De har kommit in i ett lag som inte är i närheten av det vi visade i höstas.

Vad är orsaken till detta?
- Det finns nog många förklaringar. Men jag har fått känslan av att det finns många runt laget och på stan som känner sig nöjda med att laget går till Allettan och att VH då kan se sig som klara för säsongen. En kultur där man pustar ut efter att ha säkrat spel i HockeyEttan nästa säsong smittar lätt av sig, säger Daniel Eriksson.

- I grundserien spelade vi obekymrat och gick till Allettan. Nu har vi inte något att förlora längre och det känns som att många då frågar sig "okej, vad händer nu då"?

Daniel Eriksson är noga med att poängtera att detta inte är parametrar som har varit avgörande för resultaten i de fem senaste matcherna.

- Vårt kortsiktiga mål är självklart att vinna varje match. Men samtidigt måste vi också förstå att vi är inne i en process som förhoppningsvis ska bära frukt i framtiden. Då måste man också ta tag i taktpinnen vad gäller vissa frågor redan nu.

- Man måste också utse folk som får greppa taktpinnen. Om du tittar på flera av klubbarna i vår serie så har de både spelare och sportorganisationer klara för nästa säsong. Det här är saker som Vimmerby måste bli bättre på.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om