"Vi är jättebesvikna"

Det nya centralköket ska laga kylmat till alla kommunala kök inklusive det tidigare tydligaste undantaget - köket i Tuna. - Vi är arga, ledsna och otroligt besvikna, säger Eva Nina Hammarskjöld från Tuna, som engagerat sig mycket mot kylmaten.

Eva Nina Hammarskjöld är upprörd över att alla kommunala kök ska bli mottagningskök för kylmat. Foto: Jenny Hammar

Eva Nina Hammarskjöld är upprörd över att alla kommunala kök ska bli mottagningskök för kylmat. Foto: Jenny Hammar

Foto:

Vimmerby2010-06-25 04:05


Det blir kylmat till alla. Det nya centralköket vid Vimarskolan i Vimmerby ska inte bara laga mat till alla kommunala förskolor, skolor och äldreboenden i Vimmerby tätort - utan också till alla enheter i kransorterna. Det innebär att köket i Tuna, som tidigare framhållits som det tydligaste undantaget från kylmaten, också blir tillagningskök.
- Vi är väldigt besvikna på politikerna. Det är ett svek mot kommuninvånarna att göra så här, säger Eva Nina Hammarskjöld.
Hon ingår i Tunagruppen, ett antal privatpersoner som länge engagerat sig mot kylmaten, och sticker inte under stol med att de är mycket upprörda över politikernas beslut.
- Att införa kylmat är inte att se till kommuninvånarnas bästa. Det är så många värden som går förlorade i och med kylmaten. Dofter, smaker och mycket annat, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om