"Vi är rustade för skolstarten"

Nära 1 600 elever och minst 250 lärare.
På måndag möts de för det nya läsårets första skoldag. För 157 nybörjare är det en extra stor dag - den första skoldagen.

Pia Ehrnlund Bengtsson kan berätta att kommunen satsar extra på specialpedagoger i år. Av de sju specialpedagoger som behövs är sex tjänster tillsatta.

Pia Ehrnlund Bengtsson kan berätta att kommunen satsar extra på specialpedagoger i år. Av de sju specialpedagoger som behövs är sex tjänster tillsatta.

Foto:

Vimmerby2013-08-17 04:06


- Vi står väl rustade för att ta emot eleverna. Både de helt nya och de som börjar i nästa årskurs, säger Pia Ehrnlund Bengtsson, verksamhetschef för grundskolan i Vimmerby kommun.

Stora variationer
157 elever är nybörjare och böjar i F1, eller förskoleklass, som det egentligen heter. Det är ungefär i nivå med vad det brukar vara. De senaste tio åren har nybörjarkullen varierat mellan 145 och 175 elever.
Årets 157 nybörjare är spridda på nio olika skolor runt om i kommunen. Det är stora variationer mellan orterna hur många som börjar skolan. I Brännebro och Rumskulla är det endast två nybörjare per skola.
Djursdala har nio och Tuna tio. I Storebro är de elva och i Södra Vi 17. Frödinge visar på 18 nya elever i skolan. I de större skolorna i Vimmerby börjar 41 elever på Astrid Lindgrens skola. de kommer från och med det här läsåret att hålla till i gamla Tallens förskola, precis intill AL-skolan.
På Vimarskolan börjar 47 sexåringar i förskoleklassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om