"Vi behöver verkligen marken"

Förskolan behöver marken som Oxgården vill expandera på. Men man kan inte säga vad den ska användas till. - Blir det en ombyggnation tittar vi på det då, säger förskolechefen Anne-Cathrine Ingström.

Foto:

Vimmerby2014-03-06 07:34


Förskolan säger nej till en expansion av hotellverksamheten Oxgården. Chefen för förskoleverksamheten Anne-Cathrine Ingström menar att området behövs vid en utökad förskoleverksamhet på området.
Kartan här intill visar intressekonflikten i ärendet. Oxgården (röd markering) vill alltså köpa kommunens mark som ringas in av orange färg och som ligger bredvid den befintliga förskolan Norrgården (blå).
Förskoleverksamheten vill även omvandla Norrskenet (lila) till förskola, som är tänkt att ha tre avdelningar; två från Bullerbyns förskola (ljusblå) och en ny avdelning som täcker det ökade behovet av förskoleplatser. Totalt sett får man alltså en avdelning ytterligare för en ombyggnation som uppskattas kosta elva miljoner.
- Vi behöver utöka antalet avdelningar och vi vill ha fler avdelningar tillsammans eftersom det underlättar vårt arbete. Det gör att vår totala yta behöver bli större. Vi behöver en större gård och kan inte ta all gård gentemot hyreshusen, säger Anne-Cathrine Ingström.

"Rätt till utemiljö"
Ingström betonar att utemiljön är minst lika viktig som innemiljön för förskolans verksamhet.
- Det handlar både om barnens utemiljö och innemiljö och deras rätt till pedagogisk verksamhet. Vi måste ge dem det utrymme som läroplanen säger att de ska ha och måste värna om vår verksamhet.
Den asfalterade marken som Oxgården vill åt för sin utbyggnad används idag som parkering, men även till pedagogisk verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om