"Vi betalar Lisebergsresan"

- Om inte socialnämnden betalar Lisebergsresan gör vi det! Jannica Larsson, ordförande i Vimmerby Majblommekommitté, begriper inte varför socialen inte hänvisar barnfamiljer som har det kärvt ekonomiskt till dem. - Det är precis sånt här vi kan hjälpa till med och vi har ju pengar. Men vi har aldrig fått ens en förfrågan från kommunen.

Vimmerby2009-08-11 06:14

Jannica Larsson i Majblommekommittén ilsknade till när hon i lördagstidningen läste om socialnämndens överklagande till kammarrätten - socialnämnden i Vimmerby överklagar länsrättens beslut som ger en ensamstående fyrabarnsmamma rätt till socialbidrag för att kunna åka med barnen till Liseberg.
Nämnden tycker att det finns billigare aktiviteter för familjen på hemmaplan.
- Precis som länsrätten tycker jag att det är rimligt att även barn som lever i familjer som har sämre ekonomi någon gång får resa utanför kommunen på semester.
Om nu kammarrätten går på kommunens linje och familjen inte får de 2 600 kronor som behövs för att mamman och hennes fyra barn ska kunna åka till Liseberg lovar Jannica Larsson att Majblommekommittén ställer upp.
- Absolut. Det är sånt här vi ska göra. Dessutom har vi extra pengar i år eftersom Magnus Carlsson skänkt sina 60-årspengar till oss. Men det konstiga är att vi aldrig ens får en förfrågan och att någon aldrig hänvisas till oss från socialen. Vi finns ju till för att ge barnen en guldkant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om