"Vi gör ganska mycket för skatingungdomarna"

Fritidsförvaltningen är inte främmande för att försöka skapa en skatehall. Men några direkta och konkreta planer på det finns inte. - Jag tycker ändå att vi gör en hel del för skateåkarna, säger Kenth Carlsson, på fritidsgården.

Vimmerby2003-09-13 08:50

Han pekar på regelbunden bussresor till skatehallen i Hultsfred, och emellanåt till andra hallar.
- Dessutom har vi vid flera tillfällen tidigare ordnat möjligheter att åka inomhus åt flera grupper, säger han.
Vår tidning kunde i torsdagsupplagan berätta om en grupp tonåringar i Vimmerby som tycker att de inte har någonstans att vara och åka skateboard. I brist på plats eller ännu hellre en inomhusbana, håller de ofta till vid Taxi och på andra platser i stan. Något som inte uppskattas av andra människor omgivningen.
- Alla bara klagar på oss, och ber oss försvinna, säger grabbarna.
Uppbackade av en mamma har de uppvaktat fritidsförvaltningen.
- Jag känner i och för sig inte till den här gruppen, de har inte hört av sig till oss på fritidsgården, säger Kenth Carlsson.

Gör mycket
Men han uppmanar dom att ta kontakt med fritidsgården och lägga fram sina behov.
- Vi gör faktiskt ganska mycket för den här kategorin ungdomar också. Vi har ett samarbete med Hultsfreds Skateboardklubb, som innebär att vi åker dit. När fritidsgården i Vimmerby öppnar nästa vecka kommer bussresorna att gå en gång i veckan, säger han.
Han pekar på att samhällsbyggnadsförvaltningen låtit asfaltera en plan i bostadsområdet Kohagen just för skateboard och inlineåkning.
-Och vi har också i omgångar tagit fram industrilokaler där olika grupper hållit till och åkt så länge just den gruppen varit aktiv med det här, ofta är det så att gruppen och skateintresset löser upp sig efterhand, säger han.
Han är dock inte främmande för att undersöka möjligheterna till inomhusåkning än en gång i Vimmerby.
- Dom nämner Odal, men det är dåligt med värme där och stora ingrepp kostar mycket pengar. Men det viktigaste är att de kommer till oss på fritidsgården så vi får ta upp saken till diskussion, säger Kenth Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!