"Vi har varit helt eniga hitintills"

- Ingenting är klart förrän allt är klart. Det går inte att bryta ut delar ut helheten, och hittills har vi varit eniga om det här mellan alla partier, säger kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig, c, efter det utspel hans kollega i kommunstyrelsen, Gudrun Brunegård, kd, gjorde i vår tidning i lördags om kommunens försäljning av Astrid Lindgrens Värld.

Vimmerby2009-08-25 06:16

I en debatt artikel lyfte hon fram ett antal beaktanden som kristdemokraterna anser är viktiga att ha med i ett slutligt avtal mellan kommunen och Saltkråkan.
Dit hör exempelvis att kommunen ska säkra insyn, inflytande och en hembudsrätt i det fall Saltkråkan av någon anledning skulle vilja sälja aktier i framtiden.
Hon pekar också på att det bör finnas en klausul som "För evigt" förankrar ALV i Vimmerby samt att affären också ska innehålla ett avtal om finansieringen av verksamheten i kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs, dit ALV i dag bidrar med tre miljoner och kommunen ungefär lika mycket årligen.
Kristdemokraterna och Gudrun Brunegård har också konkreta synpunkter på royaltynivåer och beräkningsgrunder.
Huruvida det här är synpunkter som den kommunala förhandlingsgruppen för med sig i diskussionerna med Saltkråkan är Carl-Axel Centerstig förtegen om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om