”Vi hoppas få hit ännu fler högre utbildningar”

Samarbetet mellan Vimmerby, Hultsfred och Västerviks kommuner i Campus Småland växlar upp. ”Vi hoppas få hit ännu fler högre utbildningar”, säger Tomas Peterson (M) ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-10-04 05:00

Den avsiktsförklaring som tecknats mellan de tre berörda kommunerna betyder i konkreta kronor och ören att Vimmerby kommun skjuter till 333 000 årligen i tre år framåt i projektet.

I Campus Småland arbetar Campus Vimmerby, Campus Västervik och Campus Hultsfred sida vid sida för att öka och bredda utbudet av utbildningar och för att få till fler samarbeten med högskolor, universitet och andra utbildningsanordnare. Detta för att stärka norra Kalmar län som utbildningsregion.

– Syftet är att få hit mer högskoleutbildningar. Vi har redan fått förskollärarutbildning, och det är jättebra, nu hoppas vi också på lärarutbildning, till exempel, säger Tomas Peterson.

Målet är att få ytterligare 250 studenter i Vimmerby.

– Det här är jätteviktigt. Vi har generellt låg utbildningsnivå och långt till universitet och högskolor.

Den totala budgeten för projektet är 24 miljoner kronor.

– Kommunerna går i bräschen för det här, men vi räknar också med statliga pengar och även stöd från bankstiftelser i de tre kommunerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!