"Vi kan tvingas att dra oss ur serien"

Klubben saknar både spelare och tränare - fotbollssektionen höll krismöte i går kväll

Med ett oklart spelarunderlag går nu föreningen på knäna - mot en minst sagt osäker framtid. Foto: Arkiv

Med ett oklart spelarunderlag går nu föreningen på knäna - mot en minst sagt osäker framtid. Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2016-03-23 07:03


I 65 år har det spelats organiserad fotboll i Ishult. Frågan är om det blir något 66:e?

Laget saknar både spelare och tränare och sent i går kväll höll IK Tuna Södra ett krismöte.

- Vi kan tvingas att dra oss ur serien, säger Bengt Johnson i styrelsen.

1949 bildades IK Tuna Södra. Året efter startade föreningen sitt första fotbollslag. Sedan dess har det lirats fotboll varje säsong på Ljungvallen i Ishult.

Nu upplever dock fotbollsverksamheten sin största kris någonsin. Laget saknar både spelare och tränare och risken är överhängande att föreningen tvingas dra sitt lag ur division sex.

- Det är mycket kärvt. Vi har inte mer än sju-åtta spelare som vi är säkra på inför kommande säsong, berättar föreningens störste eldsjäl, tillika sekreteraren i styrelsen, Bengt Johnson.

- Det finns ytterligare ett 10-15-tal spelare som har sagt att de ska spela, men i och med att de inte är på träningarna så vet man inte hur seriöst intresset verkligen är, säger han.

I går kväll hade IK Tuna Södras fotbollssektion ett möte för att diskutera den uppkomna situationen. Där la man upp en i första hand kortsiktig strategi för hur man ska locka spelare till klubben och försöka genomföra seriespelet. Det jobbet måste ha gett resultat inom ett par veckor.

- I fjol fanns det lördagar då vi fick fem-sex återbud bara timmar innan match. Jag vill inte uppleva en sådan säsong till. Nu måste vi säkra upp att spelarna verkligen är intresserade, annars har vi inget annat att göra än att dra oss ur, suckar Bengt Johnsson.

Hur skulle det kännas?
- Det är tragiskt. Vi står med en jättebra anläggning, en fin klubblokal, utmärkta omklädningsrum och vår plan. Men framför allt föreningen med all dess historia.

Och för dig personligen?
- Jag vill inte tänka på det. Jag har vuxit upp med den här föreningen. Jag har suttit i styrelsen sedan jag var 14 år och nu är jag nyss fyllda 70. Under 57 års tid blir det här så klart till en livsstil, säger Bengt Johnson.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Bengt Johnson, eldsjäl i IK Tuna Södra, anser att det är en överhängade risk att klubben kommer tvingas dra sig ur seriespelet. Foto: TK
Bengt Johnson, eldsjäl i IK Tuna Södra, anser att det är en överhängade risk att klubben kommer tvingas dra sig ur seriespelet. Foto: TK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om