"Vi tänker köra turisttåget"

Visst ska turisttåget tuffa i Vimmerby i sommar också. - Det är vår tanke och vi tror att vi kan driva det här själva, säger Vimmerby IF:s ordförande Magnus "Budo" Ericsson. Men VIF vill också att andra aktörer ska känna delaktighet. - I januari kallade vi och turistbyrån till ett möte. En av femton inbjudna anmälde intresse.

Vimmerby2011-03-08 07:17

Det populära turisttåget har trafikerat Vimmerbys gator i åtskilliga år under somrarna. Verksamheten drevs tidigare av Vimmerby IF:s supporterklubb Struten. När klubben lades ner överläts tåget till VIF, som arrenderade ut själva tågkörandet till Lions.

"Tåget finns ju"
I lördagens tidning uttryckte Sven-Olof Månsson, som i 19 år kört turisttåget, besvikelse över att tågets framtid hänger i luften och att frågan inte ens varit uppe till diskussion på Vimmerby IF:s årsmöte.
Idrottsföreningens ordförande Magnus "Budo" Ericsson lovar att frågan inte ska brinna inne.
- Tåget finns ju och är klart att köra och det har vi absolut tänkt göra i sommar, om det inte blir några käppar i hjulet. Att frågan inte var uppe på årsmötet kanske kan förklaras med att vi har väldigt mycket på agendan - vi står inför en omorganisation och stora omvälvningar inför övertagandet och byggandet av Ceos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om