"Vi tror på ett bra år i ALV"

Bygge av stort lager. Utbyggnad av Pippibutiken, renovering i Lilla Staden och Karlssonmiljön. Underhåll är årets tema i Astrid Lindgrens Värld.
- Mycket av det vi gör inför säsongen 2014 har "stått på vänt" i tider av storinvesteringar. Nu är det dags för nödvändigt arbete bakom kulisserna, säger tf vd och teaterchef Mia Thelin, som också ser fram emot ett nygammalt inslag i verksamheten: kvällsteater under högsäsong.

Vimmerby2014-03-22 05:07


Med publikrekord och rekordinvestering på ny Katthultmiljö i ryggen väntar en ny i Astrid Lindgrens Värld. Den 16 maj öppnar parken. Mia Thelin, teaterchef och tillförordnad vd i väntan på att nya chefen Jocke Johansson ska komma på plats, tror det blir bra.
- Det är klart att vi har råg i ryggen efter ett sånt fantastiskt år som 2013. Just nu är bokningsläget ännu bättre än förra året, vilket inte per automatik behöver betyda nya rekord, men det ger förstås positiva signaler.

Ansiktslyftning
Förra året var det 50-årsjubilerande Emil, som firades med en helt ny Katthultsmiljö. Den största satsningen hittills i parkens historia, med en investering på närmare 100 miljoner kronor.
Två år tidigare, 2011, invigdes den nya Ronjamiljön och 2009 var det Pippi Långstrump som fick en nyinvestering där ribban sattes på en helt ny nivå. Nu riktas mera fokus på äldre miljöer som behöver rustas. Karlssonmiljön ska renoveras, "inte-stöta-marken"-banan ska fixas till och en del av parken som ofta får väldigt gott betyg från besökarna, Lilla staden, en efterlängtad ansiktslyftning.
- Nu känns det gott att kunna lägga lite krut på det som fått stå åt sidan. Vi som jobbar här året om har fantastiskt mycket hjärta för vår arbetsplats och då är det svårt att gå förbi 238 fönster som vi inte tycker är riktigt bra.
Lilla staden ska alltså få nya fönster, nya gardiner och en allmän detaljöversyn.
- Ingen ska behöva kika in i husen där och tänka "jaha, här lagrar de saker". Det är en jättefin miljö, som efter lite puts kommer att ge ännu mer genuin och äkta känsla.
Inte heller tillfälliga lösningar i tält och containers ska behövas efter årets bygge av nytt, stort lager.
- Det är något vi verkligen velat göra länge. I takt med att vi växer blir lagret något av sambandscentral. Nu blir det en rejäl utökning och det förbättrar inte minst arbetsmiljön för personalen. Vi bygger också ut Pippibutiken, förbättrar loger och kontor och logistiken på parkeringen ska bli lite smidigare. Arbete bakom kulisserna, kan man säga.
En av de tidiga fullskaliga miljöerna - Törnrosdalen - som byggdes 1990, kommer att stängas i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om