"Vidala - eller hem till tredje våningen"

Kjell-Åke Larssons 87-åriga pappa fick en stroke och hamnade i rullstol. Av kommunen fick han två val: att flytta till Vidala i Södra Vi eller hem till sin egen lägenhet på tredje våningen. - Det är utpressning. Jag vägrar att flytta hem pappa till lägenheten på tredje våningen, säger Kjell-Åke Larsson.

Vimmerby2014-06-26 06:14

Kjell-Åke Larssons 87-åriga pappa var fullt frisk och bodde i sin lägenhet på tredje våningen utan hiss. Men efter en kraftig stroke sitter han nu i rullstol på korttidsboendet Duvan. Där får han inte vara kvar.
Kommunen har gett Kjell-Åkes pappa två alternativ: flytta till Vidala i Södra Vi eller flytta hem.
- Pappa vill inte till Vidala. Pappa vill till Eken eftersom han har bott i den delen av Vimmerby i hela sitt liv och har sin kära syster på området. Han känner ingen i Södra Vi och det är helt uteslutet att han flyttar hem. Han klarar inte av ett eget hem och han vill inte heller. Jag har nycklarna till hans lägenhet och jag vägrar att släppa in honom där. Han skulle bli en fånge där, säger Kjell-Åke Larsson.
- Finns det ingen plats på Eken måste han få vara kvar på Duvan. Vad de gamla vill måste väga tyngst. Det har de förtjänat. Jag har dessutom fått lära mig att en strokepatient är väldigt känslig för stress och oro. Det kan påverka deras tillstånd till det sämre. De måste känna sig trygga och vara nära sina anhöriga. Det är viktigt för deras behandling.
Kjell-Åke Larssons pappa har ett läkarintyg där han har rätt till en plats på ett vård- och omsorgsboende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om