VIF: "Fler borde ha hjälpt till"

Turisttåget har gått. Men styrgruppen för projektet Vimmerby med omnejd har inte fattat något formellt beslut för VIF:s ansökan.- Vi kommenterar inte ansökningar som inte gått igenom beslut, säger projektledare Patric Engqvist.

Vimmerby2013-06-11 07:19

Kanske saknar man inte kon förrän båset är tomt, som det brukar heta. I går hämtade den nya ägaren turisttåget och Vimmerby kommer sannolikt att gå en tågfri turistsäsong till mötes. Magnus Ericsson, ordförande i Vimmerby IF, är inte förvånad över att reaktionerna börjar komma.
Men för idrottsföreningen fanns det två viktiga delar som skulle uppfyllas, för att man skulle fortsätta.
Pengar till ett nytt tåg. Och hjälp från andra aktörer.
- Visst hade man kunnat fortsätta med det gamla tåget, men vi tyckte det var dags att investera i ett miljövänligt, eldrivet och tystare tåg som skulle ge resenärerna en trevligare upplevelse. Och det handlar om en investering på 500 000-700 000 kronor. Det finns inga färdiga tåg att köpa, de måste specialbyggas.
Stämmer det att ni ansökte om en halv miljon från Tillväxtverkets destinationspengar?
- Jag kommer inte ihåg exakt, men något sådant.
Inte heller från Patric Engqvist, projektledare för Vimmerby med omnejd, kommer något besked om hur mycket pengar Vimmerby IF ansökte om, men inte fick. Svaret från styrgruppen, som behandlar ansökningar och fördelar pengarna, via Engqvist i ett mejl till tidningen, ger rentav utrymme att tro att det inte är helt kört när det gäller tågpengar. Något slutgiltigt beslut är nämligen inte fattat, enligt Engqvist:
"Styrgruppen har ännu inte fattat ett formellt beslut i ansökan, som har inkommit från Vimmerby IF och som rör sig om Turisttåget. Under vårt arbete har vi valt att inte kommentera ansökningar som inte har gått igenom ett formellt beslut. I detta fall så pratade jag med Vimmerby IF, de undrade hur det gick för deras ansökan och de informerades att den har varit uppe på en första genomgång och att det fanns vissa delar som såg positiva ut och vissa delar som var lite mindre aktuella för vårt projekt".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om