VIF kryssade mot IFK Kalmar

Vimmerby matchade mot tufft motstånd i söndags: elitlaget IFK Kalmars F19-lag. - Det är en sån här fotboll jag vill att vi ska spela. Kalmar var väldigt bollskickligt och det var kul att spela mot dem, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson efter 1-1.

VIF-anfallaren Anna Karlsson i dribblingstagen. Vimmerby det annars tufft mot IFK Kalmars bollskickliga F19-lag. Matchen slutade 1-1. Foto: Roelof Stroetinga

VIF-anfallaren Anna Karlsson i dribblingstagen. Vimmerby det annars tufft mot IFK Kalmars bollskickliga F19-lag. Matchen slutade 1-1. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2016-04-11 14:22


Vimmerby fick en drömstart på matchen, då en av Kalmars spelare oturligt skickade in bollen i eget mål efter ett inlägg från VIF-anfallaren Anna Karlsson. Åskådarna hade knappt hunnit bänka sig innan 1-0 kom.

Målet skulle visa sig vara det enda som hemmalaget lyckades åstadkomma på 90 minuter - men chanserna var desto fler.

- Nathalie (Johansson) har ett friläge i första, där deras målvakt gör en vass räddning på. Sedan har hon ett par bra möjligheter i andra också, säger Daniel Ohlsson.

En av chanserna gick i mål, men blåstes felaktigt bort för offside.

Istället kom 1-1, vilket minst sagt var rättvist sett till matchbilden.

Gästande Kalmar styrde och ställde på planen, med en attraktiv, snabb och passningsorienterad fotboll.

- Vi pressade lite för mycket en och en, vilket gjorde att vi ofta var steget efter. Dom har betydligt mer boll än oss i den här matchen, säger Daniel Ohlsson.

Vad fick du för svar från den här matchen?
- Att vi definitivt bör bli mer bolltrygga och att vi inte ska hamna i en typ av "skitfotboll", där vi slår långt. Bara för att de sätter hög press, så måste vi våga spela oss ur situationerna i större utsträckning.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om