VIF ständigt i kläm om arenan

I åtskilliga år har Vimmerby IF tvingats driva sin verksamhet utan godkänd huvudarena och med utdömda mögliga lokaler. Både på Ceos och på Vimarvallen.Efter år av ovisshet och förhoppningar har klubben fått en plats för en ny anläggning och att bygga vad som behövs för att verksamheten ska leva vidare och växa.

En stabil och hållbar lösning. Det är av nöden för VIF och klubbens verksamhet, säger Örjan Lundqvist, Nicklas Einarsson och Stefan Bragsjö.

En stabil och hållbar lösning. Det är av nöden för VIF och klubbens verksamhet, säger Örjan Lundqvist, Nicklas Einarsson och Stefan Bragsjö.

Foto:

Vimmerby2011-04-01 06:10


- Det känns konstigt att ständigt hamna i kläm i en debatt om var en anläggning bör placeras. Vi har full respekt för olika synpunkter, för näringslivets behov och för kommunens ekonomiska förutsättningar, men faktum är att vi har ingenstans att vara med vår verksamhet som engagerar åtminstone 500 ungdomar, säger Stefan Bragsjö, ledamot i VIF:s styrelse med anledning av att debatten om industrimark och Ceosområdet fått liv igen.

Utdömt och mögligt
I tiotalet år har Vimarvallen i praktiken varit utdömd som fotbollsanläggning. Byggnaderna är mögelskadade och planerna kan inte användas och underhållas som de borde på grund av vattenskyddsområdet.
Även på Ceos finns mögelskadade byggnader som tvingar fram tillfälliga lösningar i olika sammanhang.
Åtgärder och underhåll har minimerats för att placeringsfrågan hängt i luften.

Miljö för alla
- Vår ambition har hela tiden varit att få någonstans att vara där det finns mögelfria omklädningsrum, mögelfria kiosklokaler, mögelfria serveringslokaler och möteslokaler, och fungerande fotbollsplaner för alla ungdomslag och för seniorlagen, och inte minst en miljö som gör att också människor med olika funktionshinder kan vara med och spela fotboll.
Det är precis det klubben nu planerar att bygga på Ceos, där byggnationen av konstgräsplanen som ska ersätta Vimarvallen är första steget. Den bygger kommunen i och med att Vimarvallen inte är tillgänglig, och VIF ska sedan arrendera och sköta området. Annat som läktare och omklädningsrum och serveringslokaler med mera som krävs för en godkänd arena är VIF:s ansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om