VIF startar pilotprojekt för integration

Vimmerby IF har tagit initiativet till ett treårigt utvecklingsprojekt för integration. Tillsammans med kommunens boende för ensamkommande flyktingungdomar avser VIF att skapa en "Vimmerbymodell" för integration.

Vimmerby2012-03-13 07:13

- Vi vill ta ett nytt och större grepp kring de integrationsfrågor som finns i samhället i dag, det kan röra sig om olika kulturer, religion, eller utanförskap av andra anledningar. Vi stöter på det överallt i samhället, och här vill vi som idrottsförening vara aktiva, säger Stefan Bragsjö från Vimmerby IF och en av de som driver projektet.
Tillsammans med Peter Tirheden, föreståndare för kommunens mottagning av ensamkommande flyktingungdomar, har ett underlag för ett tre årigt projekt arbetats fram.

Pilotgrupp
- Vi tänker oss att de här killarna kan bli en pilotgrupp för att få fram en modell för hur vi kan jobba med integration utifrån vad de vill, det är viktigt att det är på individnivå, det behöver inte alls röra sig om fotboll, det kan lika gärna vara matlagning eller innebandy, eller vad som helst, säger Stefan Bragsjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om