VIF trycker på om Ceos-vallen

I dag ska kommunledningen och Vimmerby IF träffas för att diskutera läget i Ceos-frågan. Det är kommunstyrelsens arbetsutskott som kallat VIF till sig för att diskutera den segslitna frågan om en fotbollsanläggning på Ceosområdet.

Vimmerby2009-01-20 07:25

- Vi har väl förhoppningen att vi i fortsättningen ska slippa ovissheten hur problemet att vi inte kan träna fotboll på vinterhalvåret ska lösas, säger VIF:s ordförande Magnus Budo Ericsson.
Även för Carl-Axel Centerstig, c, ordförande i kommunstyrelsen, är det alternativa lösningar för en konstgräsplan som gäller.
- Vi vet ju att VIF vill ha besked om möjligheterna att anlägga en konstgräsplan på den del av Ceos som kommunen äger redan i dag, och det är det vi ska diskutera, säger han.
Någon öppning när det gäller förhandlingarna om den mark kommunen måste köpa till för att kunna förverkliga detaljplanen som antogs 2007 kan inte kommunstyrelsen presentera för VIF i dag heller.
- Nej, det är en förhandlingsfråga där det finns olika synpunkter. Vi är intresserade av marken, men det handlar om att hitta en överenskommelse, men där är vi inte i dag, säger Carl-Axel Centerstig.
När en sådan kan vara inom räckhåll vill han inte spekulera i.
- Det är svårt att ha en tidtabell för förhandlingar av det här slaget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om