Viktigt besked för Vimmerby Hockey – kan få nytt kontrollår

Svenska ishockeyförbundet har kommit med ett besked som lättar på trycket för en rad ekonomiskt pressade klubbar runt om i Sverige, däribland VH. Det ska gå att få ett andra dispensår.

Vimmerby2024-04-12 19:41

Vimmerby Hockey har den senaste tiden utkämpat två fajter: Den ena på isen och den andra på kontoret för att få ekonomin att nå kraven för en fortsatt elitlicens.

Nu meddelar hockeyförbundet att licensregelverket ska ses över. Skälet är att många klubbar befinner sig i en ekonomiskt trång situation. I grannkommunen Västervik brottas till exempel Västerviks IK med liknande problem.

I dag kan en förening beviljas ett dispensår under en femårsperiod. Under det året ska ekonomin rätas upp igen. Vimmerby befinner sig just nu i en sådan period.

Nyheten är att nu kan ett andra dispensår beviljas under en femårsperiod. Det kan alltså ge klubben ytterligare andrum.

I ett pressmeddelande säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet:

– Med tanke på det utmanande omvärldsläget de senaste åren, med bland annat en pandemi och stark inflation i ekonomin, har ett behov av översyn av licensreglerna och kravet på eget kapital uppkommit. Ett dispensår innebär inte friår, utan det finns dispensregler som bland annat innebär att man ska kunna uppvisa en rimlig plan för att komma tillrätta med eventuella ekonomiska trångmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!