Vildsint man med kofot

Med en kofot i högsta hugg hotade den narkotikapåverkade och efterlyste mannen flera Vimmerbybor sent på tisdagskvällen. På riksväg 34 stoppade han flera bilar och slog med kofoten innan polisen kunde gripa honom.

Vimmerby2010-08-19 06:20

Mannen dök upp utanför Statoil i Vimmerby vid 22-tiden på tisdagskvällen. Personalen uppfattade honom som hotfull och med ett konstigt beteende och slog larm till polisen.
När en patrull kom till platsen hade mannen försvunnit. Polisen fick dock hjälp av ett flertal bilburna ungdomar att leta efter mannen.

Skrämda bilister
Snart kom flera larm om att en man med tillhygge försökte stoppa bilar på riksvägen strax norr om Vimmerby. Mannen har bland annat riktat ett föremål mot en förare i en av bilarna. Kvinnan i bilen blev chockerad och trodde att det var ett skjutvapen.
Minst tre bilister har drabbats av den våldsamme och narkotikapåverkade mannens framfart och blivit chockade och skärrade av den dramatiska upplevelsen.
Två bilister som båda saktade in på grund av en större bil som stannat i backen mellan reningsverket och Krönsnäs blev attackerade av mannen som rusade mot dom med kofoten i högsta hugg och slog mot bilarna.
Polisen har ännu inte fått kontakt med föraren i den större bilen, men det troliga är att den efterlyste mannen fått lift en kort sträcka, men sedan stigit ur skjutsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om