Vilken fråga avgjorde valet för dig?

"Till riksdagsvalet bestämde jag mig i morse", säger Jennie Lundberg, som känner att skola och omsorg avgjort hennes val. Vi har pejlat de hetaste valfrågorna i några av Vimmerbys 13 valdistrikt.

Janita Pettersson, Djursdala

Janita Pettersson, Djursdala

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-09-09 16:26

Jennie Lundberg Adin, Södra Vi:

– Skolan och omsorgen. Vi har barn i skolan och de är Sveriges framtid. I landstingsvalet och kommunvalet har jag bestämt mig sedan länge, men i riksdagsvalet har jag velat lite och bestämde mig i morse.

Ivan Andersson, Djursdala:

– Jag är en vanlig knegare och pensionär och för mig är det inte svårt att välja.Tjafset inför valet är inte värt ett dugg, har man inte bildat sig en uppfattning om vad man tycker på fyra år är det illa. Jag kan tycka det är lite konstigt att pensionärer ska betala mer skatt än de som arbetar.

Wael Sadeka, Vimmerby:

– Allas lika värde. Jag röstar på de som vill samarbeta. Rasismen är en viktig fråga, det möter jag i min vardag. Jag har bott i Sverige i fyra år och det här är första gången jag får rösta.

Stefan Adolfsén, Djursdala:

– Jag röstar på tre olika partier i de olika valen. På kommunnivå avgör landsbygdsfrågorna, i landstingsvalet ser jag till den lokala sjukvården och till riksdagen är det framförallt ekonomin som avgör.

Janita Pettersson, Djursdala:

– I kommunvalet landsbygdsfrågorna, på riksnivå är det tryggheten, den är som bortblåst.

Anneli Karlsson, Vimmerby:

– För mig är det alltid miljöfrågorna. Miljön är grunden och måste sättas först.

Victoria Axelsson, Hultsfred:

– Synen på människan och allas lika värde. Att inte göra skillnad på vi och dom, vi svenskar är en del av Europa och en del av världen.

Jennie Lundberg Adin, Södra Vi
Jennie Lundberg Adin, Södra Vi

Stor enkät

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!