Vilken upplevelse!

Finns Sveriges bästa upplevelse i Vimmerby? Kanske. Astrid Lindgrens Värld har nämligen för andra året i rad nominerats till det prestigefyllda priset TRIP Global Award.

Tänk att få träffa Pippi på riktigt! En upplevelse som kan ge Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby ytterligare ett prestigefyllt turistpris. Foto: Josefine Antonsson

Tänk att få träffa Pippi på riktigt! En upplevelse som kan ge Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby ytterligare ett prestigefyllt turistpris. Foto: Josefine Antonsson

Foto:

Vimmerby2011-07-14 06:38


För andra året i rad har Astrid Lindgrens Värld nominerats till det mycket prestigefyllda priset Trip Global Award. Den internationella utmärkelsen, som delas ut för fjärde gången, Utmärkelsen har instiftats av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, och går till "Den bästa upplevelsen i Sverige".

Internationell jury
Urvalsprocessen har genomförts på åtta viktiga utlandsmarknader för Sverige: Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Italien, Frankrike, England och Ryssland. Juryn består av researrangörer från respektive land. Cirka 30 arrangörer deltar.
Den slutgiltiga vinnaren kommer att presenteras under den Svenska Rese- och Turistgalan som hålls den 20 oktober i Berns Salonger.
- Att för andra året i rad bli nominerade som en av landets bästa upplevelser, av den för oss viktiga utländska marknaden, känns mycket bra och hedrande. Samtidigt är det ett viktigt kvitto på att vårt långsiktiga arbete att bli en destination av internationell toppklass ger resultat. Vi arbetar aktivt med en majoritet av de utlandsmarknader som juryn kommer ifrån. Mer än 30 procent av våra 450 000 besökare kommer från dessa länder där vi finns med via broschyrer, annonsering, webben och genom besök på mässor, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om