Vill engagera hela Vimmerby

Emma Blixt hjälpte till att få ihop över en miljon till Musikhjälpen 2016 genom att engagera rehabkollegor på facebook. Nu vill hon göra om succén genom att samla hela Vimmerby med insamlingsbössan "Astrids Vimmerby".
För mig handlar det om att ena oss och göra något gemensamt. Så nu kör vi alla i Vimmerby, privatpersoner, arbetsplatser och skolklasser, berättar Emma.

Emma Blixt skapade insamlingsbössan "Rehabtruppen" som ifjol drog in över en miljon kronor till Musikhjälpen. I år hoppas hon på att dryga ut succén och öka gemenskapen i kommunen genom att få Vimmerbyborna att engagera sig i den nystartade bössan "Astrids Vimmerby". Foto: Elin E Elmström

Emma Blixt skapade insamlingsbössan "Rehabtruppen" som ifjol drog in över en miljon kronor till Musikhjälpen. I år hoppas hon på att dryga ut succén och öka gemenskapen i kommunen genom att få Vimmerbyborna att engagera sig i den nystartade bössan "Astrids Vimmerby". Foto: Elin E Elmström

Foto:

Vimmerby2017-10-10 09:15

Två år i rad har Vimmerbybon Emma Blixt lyckats engagera kollegor inom rehab att bidra till Musikhjälpens insamling för utsatta barn. Den digitala insamlingsbössan "Rehabtruppen" hamnade i fjol på andra plats bland de bössor som dragit in mest i hela landet.

När jag började med insamlingen blev det bara 25 000 kronor, vilket jag tyckte var jättebra. Nu har Rehabtruppen 20 000 medlemmar på facebook och samlade in över en miljon förra året. Det är så häftigt att se hur pengarna rullar in och att man kan lyckas om man gör det tillsammans. Just det här att vara delaktig i något som går så bra är fränt, berättar Emma.

Gemenskapen som bildades av att tillsammans engagera sig för en god sak är något som Emma nu vill applicera på Vimmerby.

Egentligen behöver jag inte nå ut till fler men jag vill få befolkningen att känna samma härliga gemenskap som jag gjorde. Det skulle vara så roligt att gå omkring i Vimmerby och känna att vi gör något tillsammans, att folk stannar och pratar med varandra. Det är min drivkraft bakom detta.

Förra året var bössan "Med kärlek från Hofors" den enda som gick om "Rehabtruppen" genom att samla in 1,2 miljoner.

Det blev en innebörders tävling där vi sporrade varandra. Tävlingsmomentet gör att det blir en roligt grej samtidigt som man bidrar till något bra. Hofors har samma förutsättningar som Vimmerby, så om de kan så kan vi. Vi är också större så jag har siktet inställt högt i år.

Musikhjälpen i år har temat "Barn är inte till salu" och hålls den 11-17 december. Men redan nu kan Vimmerbybor som vill engagera sig sätta in pengar på en nystartad bössa.

Jag ville vara ute i god tid så i förra veckan startade jag bössan "Astrids Vimmerby". Jag har döpt bössan men den är inte min utan Vimmerbys. Jag vill att folk ska förstå att det är så fränt. Istället för att alla ska ge enskilt kan vi göra det tillsammans. Man kan göra små saker som att ställa fram en kopp på jobbet, panta, stå på torget eller sälja bullar.

Emma har även startat upp bössan "Rehabtruppen" igen och båda bössor har redan nu börjat dra in pengar.

En kompis har bidragit med 300 kronor så Astrids Vimmerby är redan igång och Rehabtruppen är redan på ett par tusenlappar. Jag hoppas att alla kan ta till sig detta så att vi kan göra något tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om