Vill göra lägenhetshotell av Gullringshus

Ett boende för hyfsat pigga 70-plussare som är beredda att betala för service, trygghet och bekvämlighet. Ett lägenhetshotell enligt amerikansk modell. Kan det vara något för Vimmerby kommun? Gullringhus Bengt Ansgarius Svensson och kommunpolitikern Bjarne Lynbech, M, är övertygade om det. Och de vet precis var det skulle ligga. I Gullringshus huvudbyggnad. - Det skulle bli Sveriges finaste äldreboende. Något helt unikt som skulle attrahera folk ända från Stockholm.

Bjarne Lynbech, moderat politiker från Gullringen, vill göra ett lägenhetshotell i amerikansk stil av Gullringshus huvudbyggnad som stått tom i 20 år. Foto: Janne Strömsten

Bjarne Lynbech, moderat politiker från Gullringen, vill göra ett lägenhetshotell i amerikansk stil av Gullringshus huvudbyggnad som stått tom i 20 år. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-02-10 23:13


Sedan Bjarne Lynbech lämnade Danmark och rullade in i Gullringen för 42 år sedan har han vurmat för orten.
- Vi har fin natur, simhall, affär, apoteksutlämning och det tar fjorton minuter att åka - lagligt - till Vimmerby. Men kommunens satsningar genomsyras av av ett dåligt utnyttjande av kransorterna.
Han upprepar gärna ett vid det här laget klassiskt uttalande från en annan politiker från Gullringen, Birgit Lyckman, S, som i då uppretat tillstånd undrade "om Vimmerby kommun slutade vid Korka".
- Det kan man undra. Slutar Vimmerby kommun vid Korka?
Länge har han grunnat på tillgången på boende för äldre. Varför Gullringen inte har något vård- och omsorgsboende.

Bortglömd grupp
- Det är svårt att få plats på de boenden som finns i kommunen och det som ska byggas på Cirkusplatsen inne i stan kommer inte att räcka till. Dessutom finns det en bortglömd grupp. Pensionärer som passerat 70, som är pigga men inte längre orkar med villa och trädgård. Många av dem vill ha ett annat vettigt boende och alla är inte frestade att flytta till någon av de tomma lägenheter som finns exempelvis i Storebro.

Gullringshus
Grunnandet har mynnat ut i ett detaljerat förslag, som tagits fram tillsammans med Gullringshus Bengt Ansgarius Svensson. Bjarne Lynbech har sneglat på Gullringshus huvudbyggnad, som stått tom sedan 1992 och där Bengt Ansgarius Svensson förstås är mån om att det blir passande verksamhet.
De vill nu göra om fastigheten till ett trygghetsboende i "amerikansk hotellstil", med 20-22 trerummare och några ettor för tillfälliga gäster.
- Omgivningen är unik, med 25 000 kvadratmeter fantastisk park, där man kan göra iordning med bänkar och bersåer, boulebanor och vad du vill. Man har närheten till tennisbana, simhall, golfbana och apoteksutlämning. Det skulle bli ett paradis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om