Vill se en alliansregering med stöd av MP

I juni var riksdagsman Anders Åkesson i Vimmerby senast när han gjorde ett företagsbesök på Åbro. "Då sprang jag på Hans Linnér på Ljunghälls som bjöd in mig", säger han efter måndagens besök.

Riksdagsman Anders Åkesson och kommunalråd Ingela Nilsson Nachtweij.

Riksdagsman Anders Åkesson och kommunalråd Ingela Nilsson Nachtweij.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2018-10-29 16:29

På måndagen besökte riksdagsmannen Anders Åkesson (C) Ljunghäll.

– 600 anställda betyder ganska mycket välfärd i Småland, kommenterar han.

Anders Åkesson tycker det är betydelsefullt att besöka näringslivet, inte minst eftersom företagen som han uttrycker det "ändras hela tiden".

– Man måste som politiker ha kontakt med det det lokala näringslivet och Ljunghälls är väldigt stora i länet och globala.

Vid besöket diskuterades bland annat handelshinder, transporter och kompetensförsörjning. Betydelsen av ett tågstopp, likaså strömförsörjningen, lyftes också fram.

I samband med Vimmerbybesöket träffade han lokala företrädare för Centerpartiet i Vimmerby, där både lokal och nationell politik dryftades.

Han tror samarbete som på kommunnivå kan bli aktuellt även nationellt, bara att det tar längre tid.

– Centern är det vanligaste partiet i samarbeten i landet, menar han.

I skrivande stund på måndagen, innan talman Norlén gett nya direktiv, gav Anders Åkesson sin syn på regeringsbildningen.

– Kanske läggs ansvaret tillbaka på Kristersson men med nya förutsättningar att han pekar ut viktiga politiska områden. Annie Lööf kanske får frågan. Centern är i minoritet men kan vara en brygga. S och M kanske har en självbild att de styr själva.

Han tror att flerparti i allians med stöd av Miljöpartiet kan vara en lösning och att man gör upp med Socialdemokraterna att man måste flytta fram positionerna och fokusera på politiken. Skulle det bli nyval räds inte Centern det. Man står fast att inte samarbeta med SD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!