Villaägare i Kohagen gillar inte ALV-plan

Grannarna till ALV:s växande stugby gillar inte förslaget på detaljplan över naturmarksområdet i Kohagen, som kommunen säljer till parken.
De är rädda att björkar, vitsippor och fågelsång försvinner och ersätts av buller och grillos.
- Trafiksituationen kommer också att bli en helt annan. Det här förslaget kan vi inte acceptera, säger Bertil Fors, en av villaägarna.

Vimmerby2015-04-16 06:21


Flera villaägare i Kohagen känner sig tagna på sängen över förslaget till detaljplan, som är en följd av att Astrid Lindgrens Värld vill köpa 1,2 hektar mark av kommunen för att öka ut sin stugby.
Under många år har det aktuella naturmarksområdet fått vara orört. "Mycket beroende på ödmjukt hänsynstagande från tidigare ansvarskännande politiker och tjänstemän inom Vimmerby kommun", skriver fastighetsägarna i västra Kohagen i en skrivelse till miljö- och byggnadsförvaltningen.
- Skogsdungen är något vi uppskattar väldigt mycket. Vi som bott här i 40 år känner att området hör till landskapsbilden. Och det har också fungerat som ljudisolering och "skyddszon" mellan oss och ALV:s stugby och camping, säger Lennart Eliasson och Bertil Fors.
De tycker att det varit väldigt tyst kring planerna på byggnation. Det finns också de som tycker att informationen varit otydlig vilken mark det faktiskt handlar om. "När man bara ser en cirkel ritad kring ett område alldeles intill infarten till stugbyn är det inte lätt att förstå att det handlar om mark längs nästan hela Kohagsgatan."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om