Vimar har sommaröppet

Trots sommarlov och semester är det full fart på Vimarskolan. Just nu är det sommarskola för de elever som har rester eller vill höja sina betyg. - Vi har lyckats väldigt bra med niorna i år, säger Charlotta Widerberg.

Charlotta Widerberg är rektor och Morgan Esping och Helene Hultqvist jobbar som lärare på Vimarskolan.

Charlotta Widerberg är rektor och Morgan Esping och Helene Hultqvist jobbar som lärare på Vimarskolan.

Foto:

Vimmerby2013-08-07 06:19


Tre lärare på Vimarskolan hjälper eleverna med deras rester. Det finns i nuläget inget tvång för elever som inte uppnår målen att gå på sommarskola och läsa upp sina rester. Men det finns förslag från regeringen på obligatorisk sommarskola för de som inte når upp till målen.
- Jag tror att det skulle vara svårt för eleverna att hitta motivation om det infördes. Man kan inte ta bort sommarlovet, säger Jenny Aronsson, lärare på Vimarskolan.
Under en vecka på sommaren får dock elever komma till Vimarskolan och läsa upp sina betyg eller fixa rester. Under sommaren är det bara halvdagar som gäller och eleverna fick anmäla sig i förväg till sommarskolan.
- Det är ett 30-tal elever som är här och några av dem har faktiskt kommit helt oanmälda, säger Charlotta Widerberg, rektor på skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om