Vimarfemma laddar för kvartsfinal

Också i år har en vass klass från Vimmerby tagit sig till länsmatch i Vi i femman. - Vi blev lite chockade, säger Sara Andersson, Oliver Ingström och experten Alexander Josefsson på Vimarskolan, som tävlar nu på tisdag.

Vimmerby2011-01-22 05:05


De flesta av oss, som gått i femte klass, minns nog "Vi i femman" som en tävling som slutade väldigt hastigt. Men det finns klasser som tar sig lite längre.

De åtta bästa
I fjol visade sig 5A från Astrid Lindgrens skola från sin starka sida och laget tog sig ända till slutspelets första omgång, där de tolv bästa femmorna i hela landet möttes i fyra kvartsfinaler.
Att det även i år finns en Vimmerbyklass som kommit så långt som till kampen på länsnivå, alltså bland länets åtta bästa klasser, är förstås bara att applådera.

"Ska vinna!"
Chocken verkar ha lagt sig i klassrummet hos klass 5 röd på Vimarskolan, där det övas hejaramsor och vässas kunskaper för fulla muggar inför tisdagens match mot Breviksskolan Ejdern, Västervik.
- Vi ska vinna! Det hoppas vi i alla fall, säger Sara Andersson och Oliver Ingström i en klok balans av segervilja och ödmjukhet.
Inför tävlingen laddar de med mycket nyhetsklipp, träning via "Vi i femmans" hemsida och man har också lyssnat på tidigare tävlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om