Vimargården rivs

Dagarna är räknade för Vimargårdens förskola. Teknik- och servicenämnden är inte beredd att ta en totalrenovering för flera miljoner kronor som inte ger några garantier att fuktproblemen försvinner. Därför kommer fastigheten av allt att döma att rivas.

Det är inte lönt att renovera, anser teknik- och servicenämnden, där Bo Svensson är ordförande.

Det är inte lönt att renovera, anser teknik- och servicenämnden, där Bo Svensson är ordförande.

Foto:

Vimmerby2007-09-21 06:33

- Det är orimligt att gå in med mellan tre och fyra miljoner kronor i den här fastigheten när det inte ens är säkert att problemen försvinner vid en totalrenovering, därför återstår bara att ta fastigheten ur drift, säger Bo Svensson, c, ordförande i teknik- och servicenämnden som på torsdagen fick en genomgång av alternativen för den hårt fuktskadade förskolan i Vimmerby.
Vår tidning berättade redan tidigare i veckan om de omfattande och ständiga problemen med fukt som pågått sedan förskolan byggdes i början av 1970-talet. Problemen beror på ett konstruktionsfel i byggnaden där bottenplattan ligger under marknivå.
Kommunen har genom åren gjort ett antal försök att komma åt bekymren - men inget har lyckats.
Nu har också arbetsmiljöverket krävt att kommunen före den 1 oktober redovisar vad man är beredd att göra åt situationen i fastigheten.
Det är också en av anledningarna till att fastighetsförvaltningen fått i uppdrag att ta fram de konkreta alternativ som står till buds - en totalrenovering eller att riva byggnaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om