Vimarhem öppnar för trygghetsboende

Den infekterade frågan om ett nytt trygghetsboende kan vara på väg mot en lösning. Vimarhem AB har gjort en ny utredning - och öppnar nu för att bygga ett trygghetsboende. - Vi ser att det skulle kunna fungera, säger ordföranden Magnus Danlid (C).

Vimarhems förslag. I den här skepnaden kan Vimarhems trygghetsboende bli. Foto: SABO

Vimarhems förslag. I den här skepnaden kan Vimarhems trygghetsboende bli. Foto: SABO

Foto:

Vimmerby2014-04-23 06:45


Under förra våren presenterade Vimarhem sin första utredning om att bygga ett trygghetsboende i egen regi. Då kom man fram till att det skulle bli för dyrt.
Den utredningen kom att bli källa till den konflikt som eskalerade under fjolåret och som fick Vimarhems ordförande Tomas Holgersson (C) att både avgå och överklaga fullmäktiges beslut om en ytterligare utredning till förvaltningsrätten.
Nu, mer än ett halvår senare, har Vimarhem gjort en ny utredning som presenterades på alliansens gruppmöte under gårdagskvällen. En enig styrelse i Vimarhem menar att det kommunala bostadsbolaget kan bygga ett mindre trygghetsboende - men som tidigast under 2016 och med ekonomiskt tillskott från kommunen.
- I förra utredningen räknade vi på 36 lägenheter. Nu har vi inte räknat så stort och det blir en väsentlig skillnad. Att bygga 16 lägenheter anser vi vara greppbart. Det här är en kompromiss som skulle kunna vara gångbar, säger Danlid.

Koncepthus
Vimarhem föreslår ett så kallat koncepthus som SABO, allmännyttans gemensamma intresseförening, har upphandlat. Det finns i tre olika versioner med åtta, tolv eller 16 lägenheter.
En fastighet med åtta lägenheter beräknas kosta 10,6 miljoner. Tolv lägenheter går på 15,9 miljoner och sexton lägenheter ligger på 21,2 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om