Kommunen vill köpa huvudkontoret av Vimarhem

Vimarhem planerar att sälja huvudkontoret på Lögstadsgatan och ser sig om efter en annan lämplig fastighet i Vimmerby. Samtidigt är kommunen intresserad av att köpa huvudkontoret av Vimarhem. Det bekräftar Vimarhems vd Johan Oléhn och kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) för Vimmerby Tidning.

Vimarhem planerar att sälja huvudkontoret på Lögstadsgatan. Kommunen är intresserad att köpa fastigheten. Det bekräftar kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Vimarhem planerar att sälja huvudkontoret på Lögstadsgatan. Kommunen är intresserad att köpa fastigheten. Det bekräftar kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-03-23 17:45
undefined
Johan Oléhn är vd för Vimarhem som söker en annan lösning för sitt huvudkontor. "En del av fastigheten sår oanvänd och de lokaler vi använder är inte helt anpassade för vår verksamhet" säger han.

– Det finns en idé om det, så det stämmer, men vi är fortfarande i ett tidigt skede, så ingenting är klart ännu, säger Johan Oléhn.

Fastigheten på Lögstadsgatan har varit Vimarhems huvudkontor sen 2004 då bolaget köpte fastigheten. En stor del av bolagets yttre verksamheter har tidigare varit lokaliserad dit. Men efter hand har olika verksamheter flyttat, främst till Vimarhems verkstad och lager på Södra Industriområdet.

Nu är också huvudkontoret på väg att lämna fastigheten på Lögstadsgatan.

– En stor del av fastigheten står outnyttjad i dag, det kan röra sig om en tredjedel ungefär och de delar vi använder är inte helt anpassade för vår verksamhet i dag. Därför tittar vi på andra lösningar, säger Johan Oléhn.

undefined
Helen Nilsson (S) säger att syftet med kommunens intresse av Vimarhems kontorsfastighet är att använda den för hemtjänsten.

Samtidigt är Vimmerby kommun intresserad av att köpa fastigheten av Vimarhem.

– Japp. Vi har nyligen gått ut med information till hemtjänsten om det, säger Helen Nilsson.

Varför vänder ni er till hemtjänsten i den här frågan?

– Därför att vi i så fall vill göra ett skifte av lokaler. Vi håller på att växa ur de lokaler yttre hemtjänstgruppen har på Granen. Det saknas också parkeringsplatser, garage och laddstolpar där. Därför ser vi att Vimarhems fastighet kan vara ett bra alternativ. Nu väntar vi på att verksamheten ska säga sitt om det, säger Helen Nilsson.

Någon koppling till tidigare tankar om att sälja Granen finns det inte bakom kommunens avsikter, enligt Nilsson.

– Nej, det är ingenting som är aktuellt alls nu, och de boende på Granen och verksamheten där ska heller inte beröras om den här affären blir av, säger hon.

Parallellt med det ser sig Vimarhem om efter någon annan lämplig fastighet för huvudkontoret.

– Ja, det gör vi så klart och vi tittar på olika lösningar. Men det finns ingenting som är skarpt eller konkret i nuläget, säger Johan Oléhn.

 – Om det skulle bli någon annan än kommunen som köper, då kommer vi inte att stanna kvar i fastigheten, säger han.

Någon dialog om pengar har kommunen och Vimarhem inte kommit in på ännu.

När Vimarhem köpte fastigheten i november 2004 av Vimmerby kommun förvaltning AB betalade bolaget 5,5 miljoner för fastigheten som består av en tomt på 4 358 kvadratmeter och lokalyta som omfattar 969 kvadratmeter.

Fastigheten på Lögstadsgatan i Vimmerby har varit i Vimarhems ägo och bolagets huvudkontor i nära 20 år.
Fastigheten på Lögstadsgatan i Vimmerby har varit i Vimarhems ägo och bolagets huvudkontor i nära 20 år.
Karta: Lögstadsgatan i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!