Vimarhem vill höja hyran med 225 kronor

Vimarhem vill höja hyrorna med 4,9 procent nästa år. Det är det kommunala bostadsbolagets utgångsbud i förhandlingarna om hyrorna för 1 300 hyresgäster. Kravet motsvarar 225 kronor i månaden för en vanlig trea.

Vimmerby2007-11-13 07:27

- Vårt utgångsbud ligger något över snittkravet som är ungefär fyra procent, konstaterar Vimarhems vd Jan Erixon inför hyresförhandlingarna som ska ske i Vimmerby på fredag.
Det är framför allt stigande räntekostnader som Vimarhem pekar på i det krav som har presenterats för Hyresgästernas förhandlare.

Högre - och lägre
- Vårt krav ligger långt ifrån högst, det är de som krävt 7,52 procent, 5,69 och 5,30 procent, säger Jan Erixon och pekar på Valbohem i Färgelanda, Nyköpingshem AB i Nyköpings kommun och Knivstabostäder i Knivsta som kräver mer än Vimarhem.
Det gör också Hultsfreds Bostäder som lagt ett krav på 5,30 procent. Men andra i länet kräver mindre. Lägst krav har Byggebo i Oskarshamn som gick ut med ett krav på 2,73 procent. Där är förhandlingarna redan avklarade och de slutade med en höjning på 1,14 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om