Vimarhems ordförande avgår

Vimarhems ordförande Tomas Holgersson, C, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.
Han gör det för att han anser att kommunledningen sätter sig över Vimarhems styrelse och ställer krav som Holgersson menar sätter lagar och ekonomiskt förnuft ur spel.

Avgår. Tomas Holgersson, C, lämnar uppdraget som ordförande i Vimarhem efter tio år. Han kan inte förlika sig med kommun- ledningens krav om trygghetsboende.

Avgår. Tomas Holgersson, C, lämnar uppdraget som ordförande i Vimarhem efter tio år. Han kan inte förlika sig med kommun- ledningens krav om trygghetsboende.

Foto:

Vimmerby2013-09-26 06:24


- Flera ledande politiker misstror mig som ordförande, Vimarhems vd och i viss mån styrelsen och kommer med krav som strider mot de gällande ägardirektiven. Vi har att följa aktiebolagslagen och den nya lagen från 2011 som anger ännu tydligare skiljelinjer mellan kommun och bostadsbolag. Men de kanske tror att lagar inte gäller i Vimmerby, säger Tomas Holgersson i en kommentar till vår tidning.
Det är tvisten mellan kommunledningen och Vimarhems ledning om vem som ska bygga trygghetsboende i Vimmerby som fortsätter eskalera.

Växande motsättning
I januari gav kommunen ett uppdrag till Vimarhem att göra en utredning om möjligheten att bygga trygghetsboende i Vimmerby. Samtidigt satte fullmäktige som ägare även ett byggstopp på bolaget i väntan på utredningen. I utredningen kommer Vimarhem fram till att det inte är ekonomiskt försvarbart för bolaget att bygga det boende som kommunen efterlyser. Utredningen lämnades till kommunstyrelsen i maj.
Sedan dess har den varit föremål för en allt hetare politisk debatt. Flera tunga politiker har ifrågasatt utredningen och slutsatserna i den.
Så skedde också på alliansens gruppmöte i måndags. Dagen efter det bestämde sig Tomas Holgersson för att avgå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om