Vimmerby arbetar vidare med Ugandasamarbete

Vimmerby kommuns båda samarbetsprojekt med Mukono fortsätter. Tillsammans ska de båda kommunerna jobba med utveckling av demokratin och inflytande och att utveckla ett ungdomens hus, liknande Vimmerbys allaktivitetshus, i Uganda.

Tomas Peterson och de övriga i Vimmerbydelegationen träffar motsvarigheten till ungdomsrådet vid sitt besök i Mukono nyligen.

Tomas Peterson och de övriga i Vimmerbydelegationen träffar motsvarigheten till ungdomsrådet vid sitt besök i Mukono nyligen.

Foto:

Vimmerby2009-05-19 06:17


Nyligen var tre politiker och en tjänsteman från Vimmerby på besök i Mukono under en vecka.
- Världen krymper och då är det viktigt med förståelse mellan kulturerna, inte minst för ungdomar, säger Peter Högberg, s.
Gudrun Brunegård, kd, och Tomas Peterson, m, som också var med till Uganda den här gången håller med.
- Det är viktigt att vi på politisk nivå är överens om samarbetet villkoren innan ungdomsutbytet börjar, och det är helt klart att det är kunskap och inte pengar vi förmedlar, säger Tomas Peterson.

Imponerade
Han ser ett flertal områden där Vimmerby kan bidra med kunskap till Mukono.
- De är mycket imponerade av vårt sätt att arbeta med stadsplanering och översiktsplaner och detaljplaner för att få en grundstruktur i staden, säger han och berättar att Mukono med 60 000 invånare i staden och runt 100 000 i kommunen bara har en asfalterad gata.
Andra samarbetsområden där det redan finns intresse från båda sidor är miljö och renhållning.
- Vatten och avloppssystem är en viktig del. Vårt sätt att jobba med återvinning är mycket intressant, säger Peter Högberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om