Vimmerby Camping har haft fullbokat nästan hela sommaren

Sommarvärmen slog sig aldrig riktigt fast. Efterfrågan på campingplatserna vid Vimmerby Camping har ändå varit större än på länge. VD:n konstaterar att sommaren 2017 blev något av ett succéår. – Det har varit fullbokat nästintill hela sommaren, säger Lars-Göran Johansson.

Mellan 1 100 och 1 300 personer bor på campingen de nätter det är helt fullt. En av dom är innehavaren själv, LG Johansson, som ställt upp sin egen husvagn och bor i den hela sommaren. Foto: Karl Edgren

Mellan 1 100 och 1 300 personer bor på campingen de nätter det är helt fullt. En av dom är innehavaren själv, LG Johansson, som ställt upp sin egen husvagn och bor i den hela sommaren. Foto: Karl Edgren

Foto:

Vimmerby2017-08-04 16:00

Under sommaren har det varit stor efterfrågan på campingplaster vid Nossenbaden.

– Tittar man på veckorna 28, 29, 30 och halva 31 så var det in princip fullbokat hela tiden. Då bor det mellan 1 100 till 1 300 personer varje natt på campingen. Så det känns som det kan vara en liten uppgång mot föregående år, säger Lars-Göran Johansson.

Under Bullerby Cup-helgen blir det alltid livat på campingen. I år tog deltagare med familjer i cupen upp 170 platser ut av de totalt 192 som finns. Trots det besökstrycket så går den helgen ändå inte så bra rent ekonomiskt berättar Johansson.

– Det är ingen av dem som äter i restaurangen när de är här. Mantorps ungdomslag bor alltid här och i år hade de med sig fyra lag så det var full rulle.

Svårt att täcka upp

När alla Bullerby Cup:are sedan åker på söndagen är det svårt att täcka upp alla platser igen till måndagern. Så blev det dock gladeligen inte i år.

– På måndagen var vi fullbokade igen och nästan på tisdagen också. Det är skönt att det kan ändra sig lite från hur det brukar vara.

Semesterrace-veckan är den period som går bäst för campingen rent ekonomiskt.

– De är inte så högljudda heller som de från Bullerby Cup brukar vara, säger Lars-Göran och skrattar.

Vad lockar människor till er camping?

– Nummer ett är absolut Astrid Lindgrens Värld. Nummer två är campingens läge, att det finns en badsjö vilket folk helst vill ha.

Därefter kommer utmaningen att behålla gästerna och locka dem att besöka andra turistattraktioner i kommunen.

– Det är det absolut bästa för kommunen om vi får folk att stanna längre än en natt och det tycker jag vi närmar oss.

"Jättebra sammanhållning"

Lars-Göran framhåller kommunens turistnäring som han trivs väldigt bra i.

– Vi har en jättebra sammanhållning. Det är ett bra gäng med en duktig turistchef som är drivande och ett Astrid Lindgrens Värld som verkligen vill vara ihop med alla i näringen.

Faktum är att Lars-Göran trivs så bra på sin camping att han ställt upp en egen husvagn som han bor i hela sommaren.

– Min lägenhet inne i stan har jag hyrt ut till en familj som jobbar på ALV. Jag vill gärna vara på plats och hålla koll så jag bor i husvagnen i stort sett från maj till september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om