Vimmerby får en alldeles egen färg

Industrifärgjätten Tikkurila har inlett ett samarbete med BoKlok, som tillverkar hus utvecklade av IKEA och Skanska. Samarbetet har inspirerat Tikkurila och BoKlok att utforma en speciell färgkarta för BoKlok Finland. Färgkombinationerna kallas Ekenäs, Bergen och Enare – och Vimmerby.

Foto: Tikkurila

Vimmerby2016-10-26 13:18

Så här beskrivs färgerna i ett pressmeddelande.

– Villaesque Ekenäs är en lekfull blandning av vita och ljusa färger. Den traditionella färgpaletten Vimmerby är valet för naturälskande stadsbor. De mörkare nyanserna av Bergen-schemat, å andra sidan, tar sikte på modern arkitektur och är en perfekt passform för både stads- och naturalistiska inställningar. Nyanserna av grått i Enare hämtar färgsättningen från en livlig stadsbild, utan att vara tråkig, säger Marika Räike, designchef på Dickursby.

– Vårt samarbete med Tikkurila stödjer BoKlok -konceptet med utmärkt, men prisvärd, arkitektur och design. Design betyder inte alltid att det behöver gå till stora kostnader, säger BoKloks Country manager Susanna Sucksdorff.

Det första projektet där de nya färgerna ska användas är i bostadsbolaget Helsingin Peikonpuisto i Brobacka, Helsingfors. Färgerna på Peikonpuisto-blocket kommer att väljas från Bergen färgsättning. Byggnaderna kommer att vara mörka och accentueras med rödbrunt eller gulbrunt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om