Premiär för filial till sport-och fritidsbiblioteket

Sport- och fritidsbiblioteket öppnar upp en filial vid turistbyrån i Rådhuset. Där går det att låna sport- och fritidsprylar.

Sport-och fritidsbiblioteket blir med filial. Det finns mycket för den aktivitetssugne att låna.

Sport-och fritidsbiblioteket blir med filial. Det finns mycket för den aktivitetssugne att låna.

Foto: Cassandra Grönlund

Vimmerby2023-07-05 10:35

Vimmerby kommun kommer öppna upp en filial till sitt sport-och fritidsbibliotek. Vanligtvis ligger det biblioteket vid Allaktivitetshuset Fabriken, men kommer alltså från och med nästa vecka finnas tillgängligt vid turistbyrån i Rådhuset. Några av de prylar som allmänheten kan låna kostnadsfritt är flytvästar, tält, kubbspel och bollar. 

Vimmerby kommun uppger att syftet med sport-och fritidsbiblioteket är att glädja allmänheten men också att det finns ett hållbarhetssyfte. 

Det finns flera orsaker till flytten och filialen. 

– Fabriken stänger i fyra veckor. Då finns inte ordinarie sport- och fritidsbiblioteket tillgängligt. Vi vill att så många som möjligt ska kunna låna. Det är också en säkerhetsaspekt eftersom flytvästar är en del av utbudet. På sommaren är det också en annan rörelse med turister, att lägga biblioteket på torget gör det mer lättillgängligt, säger Anders Degerman, enhetschef över folkhälsa- och ungdomsverksamhet i kommunen. 

Vad ska låntagare tänka på? 

– Det är självplock. Lånet gäller i två veckor, som vilket bibliotek som helst. Sedan ska man vara rädd om grejerna och lämna tillbaka dem, berättar han. 

Varför är detta premiärsommaren för filialen?

– Vi har funderat på göra så här tidigare, men vi har inte hittat rätt lokal. I år har vi fått möjlighet att låna ett rum i Rådhuset. 

Utlåningen på filialen öppnar på måndag och följer turistbyråns öppettider. Filialen kommer hålla öppet fram till skolstart. 

Det nya läget för filialen blir så centralt det kan bli. I Rådhuset går det att låna.
Det nya läget för filialen blir så centralt det kan bli. I Rådhuset går det att låna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!