Vimmerby företagsfyra

Nu har "Årets företagarkommun" utsetts. För hela landet blev det Överkalix i Norrbotten som utvecklats bäst. I Kalmar län blev det Kalmar, med Vimmerby på fjärde plats. - Det är starka kommuner i länet som vi slåss mot, men det är ett bra resultat vi visar upp, säger Vimmerbys kommunalråd Carl-Axel Centerstig.

Vimmerby2007-10-17 06:54

Året företagarkommun är ett gemensamt projekt för Företagarna och UC. Grundtanken är att uppmärksamma var företagandet utvecklats bäst under året.
- All tillväxt skapas lokalt. Det är de enskilda entreprenörernas initiativkraft som tillsammans med de anställdas arbete lägger grunden för vårt välstånd, säger Johnny Rönnfjord som tillsammans med Lena Sahlsten presenterade färska siffror om företagandet på tisdagen.
För att avgöra vilken kommun som har de företag som utvecklas mest positivt under perioden 2005 till 2006 har företagens bokslut granskats. Regeln är att det är ett aktiebolag och att de har en omsättning på minst 100 000 kronor och att det haft sitt säte i kommunen under de senaste två bokslutsåren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om