Vimmerby Handel om läget för butikerna

Flera butiker vittnar om tuffa tider. Från Vimmerby Handel ser man också orosmoln men vill inte tala om ett krisläge.

Beathe Skaate är ordförande i Vimmerby Handel.

Beathe Skaate är ordförande i Vimmerby Handel.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-02-01 19:45

Beate Skaate, ordförande i Vimmerby Handel, har inte fått signaler om ett allvarligt läge för Vimmerbys butiker just nu. Men hon är samtidigt väl medveten om att det finns orosmoln. 

– Jag ser inget krisläge, men jag har absolut märkt av att vissa är oroliga. Jag tror att det är väldigt olika beroende på vad man har för typ av verksamhet. Mindre butiker är mer sårbara än större.  

Julhandeln blev en besvikelse för många butiker i år och januari är ofta en svår månad för handeln. I år är det kanske värre än vanligt. 

– Vi hoppas att det lossnar lite framåt våren när folk är ute lite mer och kanske blir sugna på vårkläder. Det ska bli spännande att se hur våren blir.

Finns det några speciella planer från Vimmerby Handels sida för att få fart på handeln?

– Inget aktiv insats annat än att vi kör på med de aktiviteter som vi brukar ha. Handla och vinn i februari, Skattjakt i mars, Tjejkväll i april och Bilens Dag i maj, för att nämna några. Sedan ordnar restaurangerna en cykelfest i Vimmerby, vilket är väldigt positivt. Och vi tar gärna emot andra förslag, säger Beate Skaate och fortsätter:

– Vi har en bra handel i Vimmerby och butikerna måste fortsätta med att vara attraktiva och markandsföra sig. Men uppmaningen till kommuninvånarna är att stötta den lokala handeln så vi kan behålla den. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!